Markt in Barcelona – Voor al u heerlijke delicatessen

Kom je naar Barcelona om in een appartement te verblijven? Dan zul je hoogst waarschijnlijk ook vers eten moeten kopen.

De markttraditie is diep geworteld in het Catalaanse leven. In feite zijn talrijke dorpen gegroeid rond de markt in Barcelona. In dit artikel vindt u een aantal van de belangrijkste en beste markten in Barcelona, te beginnen met de Boqueria en de Santa Caterina Markt, daarna zullen we u meenemen naar de wijk l’Eixample naar de Sant Antoni markt. Wij zullen doorgaan met onze reis door de verschillende smaken van Catalonië naar de La Libertat Markt in Gracia en zullen onze proeverij excursie beëindigen bij de haven, op de Barceloneta markt.

La Boqueria

Dit is zonder twijfel de bekendste markt in Barcelona en tevens een van de meest populaire toeristische gebieden. Gelegen aan de Ramblas, heeft de markt naar men zegt de beste ingrediënten in de stad op voorraad. Een bezoek aan deze markt is een echte reis voor de zintuigen, kraampjes met duizend kleuren aan fruit lijken van een andere planeet te komen, en de geur van kruiden staat in schril contrast met de grote gezouten vlees kraampjes aan de ingang naast de immense hoeveelheid Serrano Ham, om van te watertanden.

Heeft u behoefte om iets te eten of te drinken? Probeer eens een van de verse fruitsalades die worden aangeboden bij de meeste groenten en fruitkraampjes, maar neem ook een kijkje verderop op de markt. De prijzen zijn meestal iets lager dan die bij de ingang.

Er is ook een zeer goed restaurant in de Boqueria, bekend om de uiterst verse ingrediënten en heerlijke keuken. Een van de beste is Quim de la Boqueria, en sinds de jaren presenteren zij al hun klanten met seizoensgebonden gerechten, bereid met verse ingrediënten die zij in La Boqueria hebben gehaald..

pepers Fruitcocktails

La Rambla 89 bis, el Raval, Barcelona
Wijk : Raval
Metro: Liceu image
Openingstijden : Maandag tot Zaterdag 08:00 tot 20:30
Telefoon : 93 318 25 84
E-mail : mercatboqueria@mercatsbcn.cat

Restaurant El Quim de la Boqueria : Open 7:00 tot 16:00 dinsdag tot donderdag en 7:00 tot 17:00 vrijdag en zaterdag. Gesloten op maandag, zondag en feestdagen

Santa Caterina Markt

De Santa Caterina Markt is de meest recente markt die in Barcelona werd gebouwd en in 2005 werd deze gerenoveerd door de architecten Miralles en Tagliablue. De bouw is echt typisch voor de stad met een golvend en uiterst kleurrijke schetsen. De markt biedt de beste producten uit de regio – vis, groenten en fruit, vlees en charcuterie, alsmede bloemen en kruiden.

Bij de ingang van de markt vindt u een zeer beroemd restaurant, zowel voor de versheid van haar producten, alsmede de kwaliteit van de gerechten. De Cuines Santa Caterina, bevindt zich naast de markt op de C / Francesc Cambo, 16, Barcelona.

Deze traditionele markt van Barcelona werd omgevormd in 2005 en gemoderniseerd met de nieuwste technologie. In feite kun je daadwerkelijk producten bestellen bij Santa Caterina online. De website is beschikbaar in het Engels, Spaans en Catalaans.

Santa Caterina Santa Caterina

Adres : Francesc Cambó, 16
Wijk : Ciutat Vella
Web site : Mercat Santa Caterina
Openingstijden : maandag 7:30 tot 14:00. dinsdag, woensdag en zaterdag 7:30 tot 15h30. donderdag en vrijdag 7:30 tot 20:30.
Tel. : 00 34 93 319 57 40
Mail : mercatscaterina@mercatsbcn.cat

Metro : Jaume 1 image
Restaurant Cuines Santa Caterina : maandag tot woensdag 9:00 tot 23:30
donderdag tot zaterdag 9:00 tot 00:30
zondag 11:00 tot 23:30

Sant Antoni Markt

De Sant Antoni markt is een van de grootste in Barcelona, vergelijkbaar misschien la Boqueria, hoewel minder toeristisch, wat voor mij persoonlijk een voordeel is. Het biedt alle klassieke producten en ook fruit met een heel ongewone vorm. De markt werd gebouwd tussen 1872 en 1882 door de architect Antoni Rovira i Trias en heeft een oppervlakte van 12.100 m².

Elke zondag is de San Antoni markt de thuisbasis van een boeken- en munten markt, ideaal voor liefhebbers van oude boeken en numismatiek. U vindt hier ook tweedehands kleding, platen, postkaarten en stripverhalen.

Belangrijk
Momenteel wordt de markt gerenoveerd, en wordt er een voorlopige markt gehouden op de Ronda Sant Antoni tussen Conte de Urgell en Villaroel.

Sant Antoni Markt Sant Antoni Markt

Adres : Carrer del Comte d’Urgell, 1
Wijk : Eixample izquierda
Openingstijden: maandag tot donderdag 7:00 to14:30 en 17:00 tot 20:30. vrijdag en zaterdag 7:00 tot 20:30.
Tel. : 00 34 93 423 42 87
Mail : mercatsantoni@mercatsbcn.cat
Metro : Metro Sant Antoni image

Mercat de la Llibertat

De Mercat de la Llibertat (in het Nederlands de Vrijheidsmarkt), is een van de markten die in de wijk Gràcia ligt, en kan gevonden worden op 27 Llibertat Plaza. De markt is volledig gerenoveerd tussen 2007 en 2009, en heeft een oppervlakte van 2200m ². Gebouwd in 1888 was het oorspronkelijk gebaseerd op het project van de architect Miquel Pascual i Tintorer in een zuiver modernistische stijl, en het is een van de meest karakteristieke markten in Barcelona.

Uitstekende producten en uiterst verse vis, groenten en fruit, vlees, charcuterie etc … U vindt er ook een aantal kraampjes met tweedehands kleding in de omgeving van de markt. Het is een ideale plek om te genieten van de unieke sfeer van een van de meest bruisende en commerciële wijken – Gracia..

Fruit Limoenen

Adres : Plaza de la Llibertat, 27
Wijk : Gracia
Openingstijden : maandag/vrijdag van 08:00 tot 20:30. zondag from 08:00 tot 15:00.
Tel. : (0034) 93 217 09 95
Mail: llibertat@mercatsbcn.cat
Metro: Fontana image

Barceloneta markt

De Barceloneta markt is een post-modernistisch gebouw, dat onlangs gerenoveerd is door architect Josep Mias. De markt heeft 36 stallen die pluimvee, vlees, vleeswaren, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, fruit, granen en kruiden aanbieden.
De markt is uitgerust met zonnepanelen die 40% van haar elektriciteit produceren.

Er zijn twee restaurants in de markt, die bekend staan om hun kwaliteit en de verse ingrediënten die ze gebruiken, met name vis en zeevruchten. In feite heeft de wijk van Barceloneta een lange maritieme traditie.
Waarom zou u er niet even langsgaan om een paar tapas te nuttigen in een van de restaurants na een wandeling langs de haven, om te genieten van de bijzondere sfeer van Barceloneta?

markthal Vismarkt

Adres : Plaza Font, Barceloneta, Barcelona
Wijk : Barceloneta
Openingstijden : maandag tot zaterdag 7:00 tot 15:00. maandag tot donderdag 7:00 tot 15h00 en 17:00 tot 20:30.
Tel. : (0034) 93 221 64 71
Mail : mercatbarceloneta@mercatsbcn.cat
Website: www.mercatdelabarceloneta.com

Metro: Barceloneta image
Restaurants :
De mercat : Gesloten op maandag. dinsdag tot zaterdag : 9:30 tot 20:30. zondag 9:00 tot 17:00
El Fogons/Lluçanès (1 michelin ster) : Gesloten op maandag. dinsdag tot zaterdag : 8:30 tot 00:00. zondag 8:30 tot 17:00.


Ver Les Marchés de Barcelone en un mapa más grande

Wat is uw favoriete markt in Barcelona? Deel uw ervaring met ons even door een kort commentaar achter te laten onderaan de pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here